KKBL bezoek aan Brainport Smart District

Gepubliceerd op 6 april 2022 om 09:45

Slimste wijk ter wereld. In de Helmondse wijk Brandevoort, wordt de slimste wijk ter wereld ontwikkeld, Brainport Smart District (BSD). De nieuwste inzichten en technieken op het gebied van participatie, gezondheid, data, mobiliteit, energie en circulariteit worden hier ingezet om een duurzame en mooie woonomgeving te creëren.

Onderwerp

Slimste wijk ter wereld

In de Helmondse wijk Brandevoort, wordt de slimste wijk ter wereld ontwikkeld, Brainport Smart District (BSD). De nieuwste inzichten en technieken op het gebied van participatie, gezondheid, data, mobiliteit, energie en circulariteit worden hier ingezet om een duurzame en mooie woonomgeving te creëren.

Dit nieuwe deel van Brandevoort zal fungeren als ‘living lab’ voor de ontwikkeling en het testen van nieuwe producten, diensten en systemen. Daarom zijn de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Tilburg partners in BSD en werken we samen met kennisinstellingen en zijn we onderdeel van projecten waar we onze concepten kunnen onderzoeken.

BSD streeft naar een nieuwe slimme wijk die onze planeet niet verder belast, vervuilt of uitput. Een wijk die technologische betekenis toevoegt aan het leven van de mensen die er gaan wonen of de wijk gaan gebruiken.

Wat zo uniek is aan de wijk is dat het geen optelsom is van ‘losse’ smart city-onderdelen, maar dat de omgeving vanaf het begin is ontworpen in samenhang met nieuwe inzichten en technologie op het gebied van vervoer, gezondheid, energieopwekking- en opslag, participatie, data, infrastructuur en circulair bouwen.

Programma

Voorafgaand aan dit bezoek wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden, alle leden zijn welkom.

13.45 Ontvangst

14.00 Aanvang ALV 

Brainport Smart District

We worden ontvangen door Peter Portheine een van de directieleden van het project. En zullen kennismaken met de ambities van BSD. 

Programma 

15.00 Ontvangst bij BSD 

15.05 Welkom & presentatie door Peter Portheine

15.30 Rondleiding door het gebied, een aantal projecten bekijken

16.30 Vragen en afsluiting 

16.45 Kenniscafé

17.15 Einde middag

Let op!: aan het programma bij Brainport Smart District kunnen maximaal 20 leden deelnemen.

Locatie

Brainport Smart District (BSD)

Diepenbroek 8

5707 DA Helmond 

Gastheer

Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door BSD

https://brainportsmartdistrict.nl

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door te registreren via de onderstaande link:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kkbl-bedrijfsbezoek-brainport-smart-district-313636795097

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.