Bedrijfsbezoeken, workshops en lezingen van de KKBL

De KKBL streeft ernaar om 10 keer per jaar bijeenkomsten te organiseren waarbij men kennis opdoet over allerlei onderwerpen. Veelal gebeurt dit door middel van bedrijfsbezoeken en lezingen. Hieronder staan de geplande en verstreken bijeenkomsten. 

Bedrijfsbezoek Total Support Group 6 juni 2024

Eén van de maatschappelijke transities waarin Total Support Group actief is betreft de overgang naar een Circulaire Economie (CE). Met 2 tot 3 TSG-ers maken we samen met Fontys FECT (pro)actief deel uit van de 10-koppige Taskforce Sustainability van hightech cluster Brainport Industries in Eindhoven met als doel om de maakindustrie in Nederland te verduurzamen.

Lees meer »

KKBL Lezing: Artificial Intelligence 14 mei

Artificial Intelligence, iedereen heeft het er over, maar wie gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Er is niks zo moeilijk dan ergens energie in gaan steken terwijl je de uitkomst nog niet kent. Daar is iedereen te druk voor met andere belangrijke zaken. 

Lees meer »

Bedrijfsbezoek Tackers & Packers

Als leverancier van transportoplossingen onderscheiden wij ons al sinds de start in 1996 door de verpakking niet slechts te zien als bescherming tijdens transport maar ook als hulpmiddel in de gehele logistieke keten. We beperken ons in de zoektocht naar een transportoplossing niet alleen tot de gebaande paden: het is niet omdat we voor een kist kiezen dat deze kist van hout moet worden gemaakt!

Lees meer »

Bedrijfsbezoek Stork Veghel

Stork is een internationale technische dienstverlener met een breed aanbod aan mechanische en elektrotechnische diensten en equipment. Vanuit vestigingen verspreid over het hele land helpen we onze klanten uit de olie & gas, chemie, energie, infra en food bij het bouwen, onderhouden en verbeteren van hun industriële installaties.

Lees meer »

Bedrijfsbezoek Kumatech

Kumatech, gevestigd in Bakel, houdt zich bezig met het bouwen en ontwikkelen van bouwblokken voor de interne logistiek, zowel stand-alone oplossingen als compleet geautomatiseerde logistieke processen.

Lees meer »

Bedrijfsbezoek PIP Innovations

Op donderdag 30 november zal PIP Innovations haar deuren openen voor KKBL. Innovatie en technologie voor het verwerken van aardappelen, groente en fruit staan centraal bij PIP. Door robotica en vision toe te passen bieden zij een unieke waardepropositie voor de wereldwijde voedelverwerkende industrie.

Lees meer »

Bedrijfsbezoek ASML 25 oktober

ASML maakt machines waarmee computerchips kunnen worden gemaakt. Voor de duidelijkheid: ASML maakt zelf dus geen computerchips, maar is een onmisbare leverancier van machines voor chipproducenten in Azië, Europa en Amerika.

Lees meer »

Bedrijfsbezoek I-team Global 26 mei 2023

i-team Global richt zich op de ontwikkeling en het ontwerp van high-end schoonmaakmachines, -producten en -hulpmiddelen. Variërend van schrobzuigmachines, stofzuigers, kauwgomverwijderaars, verlichtingsoplossingen, microvezelpads en alles-in-één reinigingseilanden. Ons doel is om het hele schoonmaakproces te vereenvoudigen en het plezier van schoonmaken terug te brengen.

Lees meer »

Bedrijfsbezoek Patisserie Hoeben 19 januari

Patisserie Hoeben BV is een industriële banketbakkerij en houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van hoofdzakelijk dagverse gebaksartikelen. Als een van de grotere banketbakkerijen van het land levert de onderneming dagelijks op meer dan 700 adressen in Nederland en België.

Lees meer »

Bedrijfsbezoek Avular 15 december 2022

Wij zijn Avular; een jong en innovatief robotica bedrijf uit Eindhoven. Wij geloven dat mobiele robots een enorme en positieve impact gaan hebben op onze wereld. Om die toekomst realiteit te maken, streven wij ernaar het laagdrempelig te maken om mobiele robotica in te zetten. Het is ons doel om een van de top tien wereldspelers op het gebied van robotica te worden.

Lees meer »