23 September 2021 Meeting en Rondleiding Strijp-S, "de Verboden Stad"

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 22:51

Onderwerp

Strijp-S, een gebied aan de rand van het Eindhovense centrum was ooit een zwaar beveiligd terrein vol Philipsfabrieken. Er werden televisies en radio’s ontwikkeld en geproduceerd. Omdat uitsluitend werknemers met een Philips-pasje op het terrein werden toegelaten, heette het gebied in de volksmond  ‘de verboden stad’.   

Toen Philips eind vorige eeuw drastisch kromp en de fabrieken uit Eindhoven verdwenen, werden de hekken om Strijp-S afgebroken. Vanaf begin deze eeuw heeft het ruim 27 hectaren grote terrein zich ontwikkeld tot hipste deel van Eindhoven met veel ruimte voor nieuwe initiatieven en start-ups.

Sietske Aussems van Braintours was jarenlang betrokken bij de herontwikkeling van het gebied. Zij neemt ons deze middag mee door de historie van deze bijzondere plek en geeft ons een rondleiding over het Strijp S van nu.

Extra bespreking verenigingszaken

Deze bijeenkomst willen we met de leden ook een aantal KKBL zaken met u bespreken. Onder andere het vertrek van 1 van de bestuursleden. Hierdoor zoeken we een enthousiast lid die hier invulling aan zou willen geven.

Programma

14.15  Ontvangst

14.30  Welkom & lezing over de Verboden stad, door Sietske Aussems van Braintours

15.15  Verenigingszaken bespreken 

16.00  Rondleiding Strijp S

17.30  Afsluitend drankje

Uiteraard houden wij tijdens deze bijeenkomst rekening met de richtlijnen van het RIVM i.v.m. Covid-19

Locatie

Strijp-S

34 Torenallee

5600 AJ Eindhoven

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link;  https://www.eventbrite.nl/e/165407176317


«   »