Lezing & Workshop over outsourcen in de High Tech industrie op 17-09-2020

Gepubliceerd op 17 september 2020 om 13:13

De Kenniskring Brabant Limburg organiseert, in samenwerking met auteur Wim Steenbergen en de tech-advocaten Sven Johansen en Marcel Westphal een themamiddag over samenwerkingsvormen en juridische aspecten van outsourcen in de High Tech industrie.

Onderwerp

Samenwerken is de sleutel tot succes. Dat geluid horen we vaak, zeker in onze regio. Maar vaak is goed samenwerken makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker het uitbesteden van product ontwikkeling en van life-cycle management blijkt lastig. Toch willen vele bedrijven dit graag. Tijd om eens stil te staan bij dit boeiende onderwerp en te leren hoe innovatieve allianties in de high-tech industrie kunnen worden vormgegeven. 

De Kenniskring Brabant Limburg organiseert daarom, in samenwerking met auteur Wim Steenbergen en de tech-advocaten Sven Johansen en Marcel Westphal een themamiddag over dit onderwerp. 

Deze middag bestaat uit twee delen.

Allereerst neemt Wim Steenbergen, auteur van het toonaangevende boek “Outscourcing Development and Life-Cycle Management” u mee in de wereld van de samenwerkingsvormen in de high-tech industrie. Wat zijn belangrijke do’s and don'ts. 
Marcel Westphal en Sven Johansen zullen daar vanuit hun expertise nog de nodige juridische opmerkingen aan toevoegen.

Na een kort pauze worden de deelnemers vervolgens, tijdens een workshop, uitgedaagd om in kleine groepjes met enkele casussen aan de slag te gaan. Hoe zou u een samenwerking optuigen? Waar liggen risico's? En wat is dan belangrijk om tot een vruchtbaar resultaat te komen? De uitkomsten van de workshop worden tot slot plenair gedeeld. 

 

Verslag van de bijeenkomst

Wim Steenbergen legde duidelijk uit welke businessmodellen ten grondslag kunnen liggen aan samenwerking in de keten: van uitsluitend inkopen tot het geheel uitbesteden van units en  van ontwerp tot oplevering. Wim lichtte verder toe op welke onderwerpen afspraken, samenwerking en afstemming bij elk model van belang zijn.

Marcel en Sven, van Westphal Johansen Advocaten, legden vervolgens uit dat vastleggen van afspraken nodig is, maar dat het nog belangrijker is ruimte te creëren om te evalueren of de afspraken nog voldoen aan de intenties waarmee de samenwerking op enig moment is gestart.

Tot slot wisselden de circa 25 KKBL leden, verdeeld in meerdere groepjes,  van gedachten over welke ervaringen zij hebben met het werken in de keten en welke oplossingen zij daarin zien. Dit gebeurde middels een thema dat door Marcel en Sven was uitgewerkt en dat per groep werd gepresenteerd aan de andere KKBL leden.

Gastbedrijf

Westphal Johansen advocaten
Locatie: High Tech Campus, Conference Center Eindhoven

https://www.wjadvocaten.nl/ 

 

Wim Steenbergen
Consultant in High-tech Industry

LinkedIn profiel

Sven Johansen

Advocaat

LinkedIn profiel

Marcel Westphal

Advocaat

LinkedIn profiel

Heeft u een vraag of zou u graag een keer willen deelnemen als gast, stuur ons een bericht!