Unit040


28-03-2019
Brainport Industrie Campus BIC 1, Paviljoen C7, 2e verdieping 5657BX Eindhoven

Voeg toe aan agenda 2019/03/28 13:45:00 2019/03/28 Europe/Amsterdam Unit040 UNIT040 ontwikkelt 'Digital Twins' (een digitale tweeling), een compleet virtueel werkend prototype.... Brainport Industrie Campus BIC 1, Paviljoen C7, 2e verdieping 5657BX Eindhoven KKBL info@kkbl.nl

UNIT040 ontwikkelt 'Digital Twins' (een digitale tweeling), een compleet virtueel werkend prototype. Dit geeft meer nog dan in de werkelijke wereld de mogelijkheid om de functionaliteit en effectiviteit van een technisch ontwerp te tonen, te testen en te beproeven zonder eventuele dramatische consequenties en kosten om het systeem te veranderen.

De technologie van Unit040 kan in verschillende fasen van (product)ontwikkeling worden gebruikt. In de eerste plaats een 3D-simulatie om het ontwerp aan betrokkenen/belanghebbenden uit te leggen. Of een Visual Configuator Applicatie, zodat uiteenlopende configuraties onmiddellijk kunnen worden getoond. Verder kan van bijvoorbeeld grotere objecten een Virtual Reality Applicatie worden gemaakt, zodat in het ontwerp kan worden rondgekeken. Of een Augmented Reality Applicatie, waarmee je dieper in een technisch systeem kunt kijken dan fysiek mogelijk is. En last but not least kan een technisch ontwerp met de feitelijk bedieningssoftware worden getest op functionaliteit, effectiviteit en mate van betrouwbaarheid zonder eventuele dramatische consequenties en kosten om het systeem te veranderen.

Tijdens de rondleiding bij Unit040 zullen de toepassingen van deze mogelijkheden worden gedemonstreerd.

We worden ontvangen door dhr. Guido van Gageldonk, mede-oprichter en CTO van Unit040. Hij zal het ontstaan en de groei van Unit040 toelichten en wat nu en in de nabije toekomst de uitdagingen en consequenties van de technologie zijn.

Het thema is geënt op wat een organisatie met een  innoverende ‘disruptieve’ technologie zoal kan meemaken. Allerlei zaken lopen parallel: technologie ontwikkelen, klanten adequaat bedienen, geschikt personeel vinden alsmede de benodigde investeringen. Guido zal een aantal thema’s uiteenzetten die hij voor Unit040 en andere bedrijven van belang vindt en we gaan in gesprek over:

  • Zijn deze technologische ontwikkelingen ook van belang voor kleinere bedrijven en hoe dan?
  • Hoe ga je om met technologische ontwikkelingen waar opdrachtgevers nog minder aan toe zijn?
  • Innovaties vragen om investeringen, investeerders begrijpen vaak weinig van nieuwe technologie, mijden risico's en welke wegen kun je dan bewandelen om aan de benodigde investeringen te komen?

Een routebeschrijving naar Brainport industrie Campus vindt u hier: https://www.brainportindustriescampus.com/images/library/downloads/bic-routebeschrijving-97050.pdf

U kunt zich tot 25 maart 2019 inschrijven

Programma


13.45

Ontvangst

14.00

Welkom en inleiding door dhr. Guido van Gageldonk, CTO

14.45

Rondleiding

15.30

Koffie en vragen naar aanleiding van de rondleiding

15.45

Inleiding op het thema en gesprek door dhr. Guido van Gageldonk, CTO

16.30

Kenniscafé

Wie waren er?