Interactieve lezingen: Blockchain en Intellectueel Eigendom


13-12-2018
Sofon, Science Park Ekkersrijt 5214 in Son

Voeg toe aan agenda 2018/12/13 13:45:00 2018/12/13 Europe/Amsterdam Interactieve lezingen: Blockchain en Intellectueel Eigendom KKBL sluit 2018 graag af met twee interactieve lezingen over blockchain en over octrooien.... Sofon, Science Park Ekkersrijt 5214 in Son KKBL info@kkbl.nl

KKBL sluit 2018 graag af met twee interactieve lezingen over blockchain en over octrooien. Daarnaast heffen wij tijdens de kenniscafé graag het glas met u om alvast te proosten op 2019!

Blockchain

Blockchain is een hot item. Volgens experts gaat blockchain de wereld net zo zeer veranderen als internet dat heeft gedaan. Vooralsnog is de Bitcoin de enige aansprekende toepassing, maar tal van partijen, waaronder de banken, experimenteren met blockchain. En er zijn echter ook nadelen, zoals het energieverbruik en de impliciete strijdigheid met het recht om ‘vergeten te worden’. We hebben Leon van Ekeren bereid gevonden ons in te leiden in de verwachte toepassingsmogelijkheden van blockchain en de veranderingen die daarvan het gevolg zijn.

De uiteenzetting wordt gegeven door Drs. Leon van Ekeren. Hij is marketing consultant met een speciale interesse voor blockchain en privacy. Daarnaast is hij als Fellow verbonden aan de Weconomics Foundation.

Intellectueel Eigendom

Deze lezing gaat over intellectueel eigendom (Intellectual Property, of IP), in het bijzonder over industrieel eigendom: octrooien, merken en modellen. 

De uiteenzetting zal zich vnl richten op het beschermen van uitvindingen: octrooien (patenten) en hoe dit in zijn werk gaat. Ook wordt ingegaan op hiermee samenhangende aspecten, zoals het gebruik van octrooipublicaties als een bron van informatie, en hoe een octrooi te gebruiken voor belastingreductie. Ook software kan door middel van octrooien worden beschermd, maar wel binnen bepaalde kaders. Hierbij wordt speciaal ingegaan op wat dit betekent voor de blockchain-technologie.

Deze lezing wordt gehouden door ons lid Age Raukema. Hij is octrooigemachtigde en werkt sinds 2010 bij NLO - N.V. Nederlandsch Octrooibureau, daarvoor 11 jaar bij ASML

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden tot 10 december 2018. 

Programma


13.45

Ontvangst bij Sofon

14.00

Welkom en introductie van Sofon door Ton van den Broek (Business development manager)

14.15

Blockchain door Leon van Ekeren, marketing consultant

15.15

Pauze

15.30

Intellectueel eigendom door Age Raukema van NLO - N.V. Nederlandsch Octrooibureau 

16.30

Kenniscafé 

Wie waren er?