Faes group BV


16-05-2019
Hamelendijk 2, 5541 RA Reusel

Voeg toe aan agenda 2019/05/16 14:00:00 2019/05/16 Europe/Amsterdam Faes group BV Faes Group ontwerpt, produceert en distribueert duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen.... Hamelendijk 2, 5541 RA Reusel KKBL info@kkbl.nl

Faes Group ontwerpt, produceert en distribueert duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. De klantenkring bestaat uit bedrijven die actief zijn op het gebied van nano- en medische technologie, zoals ASML, Medtronic en Philips, maar bijvoorbeeld ook het Ministerie van Defensie.

Alle expertise omtrent verpakkingen, van engineering en productie tot consultancy en software, bevindt zich bij Faes Group onder één dak, en wordt bestuurd vanuit drie business units: Faes Cases voor een snelle en efficiënte productie van duurzame verpakkingen, FPC als dienstverlenende tak voor verpakkingsadvies, ontwikkeling en/of implementatie en SKB Europe voor de distributie van hoogwaardige aluminium en kunststof koffers en kisten.

Het bedrijf is opgericht in 1987 en heeft zich in de loop der jaren stevig ontwikkeld door zich te verdiepen in wat er speelt bij zijn klanten en van daaruit het produkten- en dienstenpakket uit te breiden. Immers, om te garanderen dat een product in goede staat en op tijd op de bestemming aankomt, dient niet alleen de verpakking zelf maar ook de processen daar omheen geoptimaliseerd te worden.

We worden ontvangen door de directeur dhr. Johan Faes. In zijn inleiding zal hij ingaan op hoe het bedrijf is ontstaan, welke groeiperikelen er zoal zijn geweest en hoe het bedrijf er momenteel uitziet.

Het thema dat we bespreken komt voort uit de visie van de Faes Group dat bedrijven hun logistieke kosten nog verder kunnen terugbrengen door niet alleen de supply chain en het management ervan uit te besteden, maar ook het ontwerp en het beheer van de verpakkingen. Met een uniforme verpakkingsrange die aansluit bij de maten van de produkten en die past op de verschillende transportdragers kan de logistieke handling verder worden geoptimaliseerd.

Aan de hand van een case zal dit worden toegelicht. Toch zijn er vragen:

  • Waarom horen we zo vaak: nu even niet, over een jaar misschien..
  • Hoe kunnen we het concept zo duidelijk mogelijk communiceren?
  • Welke stakeholder in het bedrijf kunnen we het beste aanspreken?
  • Hoe te overtuigen als kostenreductie blijkbaar geen issue is?

 

U kunt zich uiterlijk tot 12 mei 2019 aanmelden

 

Programma


13.45

Ontvangst

14.00

Welkom en inleiding door dhr. Johan Faes

14.45

Rondleiding

15.30

Koffie en vragen naar aanleiding van de rondleiding

15.45

Inleiding op het thema door dhr. Johan Faes

16.30

Kenniscafé

Wie waren er?