Banken Champignons B.V.


20-10-2016
Bijsterhuizen 3130, Wijchen

Voeg toe aan agenda 2016/10/20 14:00:00 2016/10/20 Europe/Amsterdam Banken Champignons B.V. Banken Champignons Group is een familiebedrijf wat begin jaren zestig is opgericht door Henk Banken.... Bijsterhuizen 3130, Wijchen KKBL info@kkbl.nl

Banken Champignons Group is een familiebedrijf wat begin jaren zestig is opgericht door Henk Banken. Hij experimenteerde als een van de eerste in Nederland met de productie van champignons. Later brak hij met de gevestigde orde door buiten de veiling om rechtstreeks aan groenteboeren, restaurants en supermarkten te leveren.

De tweede generatie, de broers Jurgen en Rob, hebben het bedrijf verder internationaal gemaakt met vestigingen in Belgie en Polen. Inmiddels werken er ruim 350 mensen en is het bedrijf marktleider op het gebied van verse paddenstoelen voor de internationale retail en foodservice. Het bedrijf is zeer actief in de markt met allerlei innovatieve producten en concepten. In 2012 heeft het familiebedrijf een hypermodern distributiecentrum gebouwd waarin flink geïnvesteerd is in de automatisering van de verpakkings- en convenience afdelingen. Recentelijk heeft men diverse prijzen ontvangen, waaronder EY Entrepreneur of the Year, Wijchense ondernemer van het jaar en MVO-award winnaar.

De Nederlandse primaire champignonsector heeft het al vijftien jaar erg moeilijk. De Nederlandse arbeidskosten door de handmatige oogst van elke champignon kunnen moeilijk concurreren met de buitenlandse (o.a. Poolse) arbeidskosten. Al jaren snakt de internationale sector naar een plukrobot voor champignons, waarmee dit probleem getackeld kan worden. Helaas is er nog niemand in geslaagd om de oogst voor de versmarkt te automatiseren. Heeft u de oplossing?

Naast een presentatie over het bedrijf zullen we rondgeleid worden door het distributiecentrum en volgen we de weg die paddenstoelen van grond tot verzending naar de klanten ondergaan.

Wij verzoeken u uiterlijk vóór 15 Oktober a.s. uw deelname kenbaar te maken via "aanmelden"onder aan deze pagina.

 

Programma


14.00

Ontvangst

14.15

Welkomstwoord en presentatie, door Rob Banken, algemeen directeur 

15.00

Rondleiding

16.00

 Discussie geautomatiseerde oogst champignons en beantwoorden van vragen.

16.30

Kenniscafé

17.00

Sluiting

Wie waren er?