Alligator Plastics


17-10-2019
Hoppenkuil 16, 5626 DD Eindhoven

Voeg toe aan agenda 2019/10/17 13:45:00 2019/10/17 Europe/Amsterdam Alligator Plastics NAV het bezoek aan Alligator Plastics heeft de voorzitter van de KKBL een kort verslag gemaakt van het bezoek.... Hoppenkuil 16, 5626 DD Eindhoven KKBL info@kkbl.nl

NAV het bezoek aan Alligator Plastics heeft de voorzitter van de KKBL een kort verslag gemaakt van het bezoek. Dat kunt u hier terug lezen.

Alligator Plastics, specialist in ontwikkeling en productie van kunststof spuitgietproducten

Alligator Plastics is een spuitgietbedrijf dat niet alleen produceert, maar ook producten ontwikkelt. Met een groot team van creatieve en ervaren engineers biedt Alligator Plastics maximale ontwikkelingskracht om een kunststof spuitgietproduct beter, slimmer en goedkoper te maken. In moderne fabrieken produceert AP de producten met de hoogste nauwkeurigheid, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

Deze combinatie van ontwikkeling en productie onder één dak biedt klanten de ideale turnkey aanpak.

Met de inbreng van spuitgietexpertise al tijdens het ontwikkelingsproces kan in kortere doorlooptijd een beter product worden gerealiseerd. De inzet van een multidisciplinair ontwikkelteam leidt meteen tot een slim en doordacht productontwerp. Waar nodig worden de grenzen van de techniek opgezocht en verrassende oplossingen gevonden.

Alligator Plastics gaat graag de uitdaging aan om elke vraag te vertalen naar een hoogwaardige kunststof oplossing.

We worden ontvangen door de directeur, de heer Wietse Wissema. Hij zal het bedrijf aan ons voorstellen en ook het thema inleiden.

Thema: Verkorten van de time to market.

Offerteaanvragen  gaan over het algemeen gepaard met een al ontwikkeld product. Vervolgens moet Alligator Plastics vaak een paar stappen terug in het ontwikkelingsproces om het product voor spuitgieten geschikt te maken en zo goedkoop mogelijk te kunnen produceren. Dat vertraagt de doorlooptijd en verhoogt de ontwikkelkosten. AP biedt klanten aan het product ook voor hen te ontwikkelen, maar die hebben dan het gevoel ‘vast’ te zitten aan het bedrijf. Maar juist in de vroegste ontwikkelingsfase kan het team van Alligator Plastics veel toegevoegde waarde bieden.

Vragen die de heer Wissema met ons wil bespreken zijn onder andere:

  • hoe te handelen om klanten te verleiden zo vroeg mogelijk in het ontwikkelingsproces Alligator Plastics te betrekken?
  • welke technieken zijn te gebruiken om het ontwikkelingsproces met al zijn belanghebbenden zo snel mogelijk te laten verlopen? (bv scrum, en hoe dan?)
  • hoe het produceren van de matrijs te versnellen? (faseringen?)

U kunt zich inschrijven tot 14 oktober 2019

Programma


13.45

Ontvangst

14.00

Welkom & introductie van Alligator Plastics door Wietse Wissema, directeur

14.30

Rondleiding

15.30

Pauze, koffie

15.40

Vragen naar aanleiding van de rondleiding

15.45

Inleiding op het thema door Wietse Wissema, directeur

16.30

Kenniscafé

Wie waren er?